Op zoek naar rashonden?

   
 
 
 
rashonden
 
De voor en nadelen van een rashond Doggo.nl.
Dit artikel is niet bedoeld om rashonden en hun fokkers in een kwaad daglicht te zetten. Het doel is wel om toekomstige hondeneigenaren te wijzen op de mogelijke complicaties bij rashonden. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een rashond?
Rashondenoverzicht Rashondenwijzer.
DierRecht voert regelmatig campagnes om de gezondheid van rashonden te verbeteren. De publiekscampagne van Rashond naar Ramphond laat de wereld zien hoe de selectie op uiterlijke kenmerken rashonden heeft veranderd in ziekelijke gedrochten. Hiermee wordt geprobeerd potentiële pupkopers te waarschuwen voor de ziekste rassen.
Doorgefokte rashonden DierRecht.
DierRecht strijdt voor gezondere rashonden, want iedere hond verdient een gezond en lang leven! Al op jonge leeftijd belanden veel rashonden op de operatietafel. Ruim 40% van de rashonden heeft namelijk één of meer erfelijke aandoeningen. Een stamboom zegt niets over de gezondheid van uw hond.
Welke ziekten komen er voor bij jouw rashond? RTL Nieuws.
Binnen tien jaar mag nog slechts 10 procent van de rashonden erfelijk ziek zijn of extreme uiterlijke kenmerken hebben. Dat is althans het plan van de fokkersbranche. Maar om welke ziekten gaat het eigenlijk? Epilepsie, slijtende gewrichten en gedragsproblemen; 40 procent van de rashonden heeft allerlei erfelijke afwijkingen.
LICG Rashondengids.
Lees meer over de problematiek en de mogelijke oplossingen. De LICG rashondengids biedt u uitgebreide informatie over de eigenschappen van rashonden. U kunt eenvoudig een rashond opzoeken en meer lezen over het karakter, het gedrag, de gezondheid en de erfelijke aandoeningen.

Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.
Alle hondenrassen op een rij.
Er zijn wel meer dan 300 verschillende hondenrassen. Op deze pagina vind je een overzicht van al deze rassen. Om het zoeken te vergemakkelijken, hebben we de rassen op verschillende manieren ingedeeld.: Je kunt ook naar een alfabetisch overzicht van alle rassen.
Aantal ingeschreven rashonden bereikt dieptepunt in 2017 Dogzine.
Nadat er even in 2015 een opleving was, is het aantal geboortes en importen van rashonden opnieuw gedaald, en is het laagste punt in 11 jaar bereikt, slechts 36.333 honden werden er ingeschreven, nog onder het eerdere dieptepunt van 2014.
Rashondenwijzer Hoe gezond is uw rashond?
Van Rashond naar Ramphond. Vier van de tien jonge rashonden hebben voor het zevende jaar een erfelijke ziekte. Lees hier hoe dit komt. Door selectie op uiterlijke kenmerken gaan rashonden er steeds extremer uitzien. Lees hier hoe de rashond veranderde.
Het vuilnisbakkenras als middel tegen inteelt bij rashonden NOS.
Dier en Recht startte het initiatief Cupidog, om de steeds meer verweven stambomen van rashonden open te breken. Hondenbezitters kunnen hun hond opgeven om een geschikte hond van een ander ras te dekken, om zo het aanbod van gezonde puppy's' te vergroten.

Contacteer ons