Op zoek naar rashonden?

   
 
 
 
rashonden
 
Duitse Hondenrassen Rashonden uit Duitsland Overzicht.
Welke Duitse hondenrassen zijn er? Wat zijn de kenmerken, gedrag en eigenschappen van rashonden uit Duitsland? Op deze pagina is het informatie overzicht van Duitse hondenrassen te vinden. Duitse Hondenrassen Rashonden uit Duitsland. Relatief veel rashonden hebben hun oorsprong in Duitsland.
Home Recht voor de Rashond.
Klik om af te drukken Wordt in een nieuw venster geopend. Kamervragen over zieke rashonden en het Fairfok-keurmerk. Op 1 juni 2015 heeft de Staatssecretaris de vragen van de Tweede Kamerleden Van Gerven SP en Van Dekken PvdA over zieke rashonden en het Fairfok-keurmerk beantwoord.
Zo ziek als een rashond Follow the Money Platform voor onderzoeksjournalistiek.
Hans Baaij, columnist en directeur bij stichting DierRecht, schetst de problematiek in dit eerste deel over rashonden. Erfelijke aandoeningen, zoals primaire epilepsie, heupdysplasie en een te smalle luchtpijp, vormen al decennia een groot probleem bij rashonden. Dat geldt ook voor rashonden met een stamboom.
Doorgefokte rashonden DierRecht.
DierRecht strijdt voor gezondere rashonden, want iedere hond verdient een gezond en lang leven! Al op jonge leeftijd belanden veel rashonden op de operatietafel. Ruim 40% van de rashonden heeft namelijk één of meer erfelijke aandoeningen. Een stamboom zegt niets over de gezondheid van uw hond.
40% van rashonden blijkt kapotgefokt VTM NIEUWS.
De Rashondenwijzer is een stichting die onderzoek doet naar dierenrechten en erfelijke aandoeningen bij rashonden. In hun recentste magazine geven ze een overzicht van zon 250 erfelijke aandoeningen bij 109 hondenrassen op basis van een enquête die ingevuld werd door 147 dierenartsen.
Wat is een rashond? Begrippenlijst Hondencoach Aniek Wendt.
Wat is FCI Fédération Cynologique Internationale? Er zijn veel verschillende soorten rashonden. In Nederland hebben we ze onderverdeeld in 10 rasgroepen. Rashonden werden van oorsprong gefokt om ons te helpen. Ze hadden een doel en op basis daarvan zijn de groepen gesteld.
Zondag met Lubach: Rashonden gemist? Kijk op npo3.nl.
Verder: Groningen, presidentsverkiezingen in Egypte en Zondag met Lubach ft. Veel rashonden hebben last van hun ras en de daarbij horende gebreken. Want deze hondenrassen zijn niet ontstaan door evolutie, maar door de mens. Meer Veel rashonden hebben last van hun ras.
Rashonden Leen een hond.
Rashonden zijn ooit ontstaan omdat we honden wilden voor een bepaald doel. Dit doel was werk gericht: een jachthond moest goed apporteren, een windhond moest heel hard over de vlakte kunnen rennen en sommige berghonden moesten zelfstandig de kudde bewaken en zo nodig het gevecht aangaan met beren en wolven.
Hoe de rashond veranderde DierRecht.
Wie een duik neemt in de geschiedenis, ziet dat het uiterlijk van rashonden in de loop van de jaren ontzettend is veranderd. Een teckel heeft bijvoorbeeld een veel langere nek en rug gekregen, zijn borst staat meer naar voren en zijn poten zijn veel korter.
Rashonden Dierenbescherming.nl.
Dier in nood. De gezondheid van diverse hondenrassen gaat al jarenlang flink achteruit. Inteelt en overdrijving van uiterlijke kenmerken, zoals een heel korte neus, veel rimpels of een te kleine kop, komt het welzijn van deze rashonden absoluut niet ten goede.

Contacteer ons