Op zoek naar hollandse herder?

   
 
 
 
hollandse herder
 
Hollandse herder Rassen Honden Hondenrassen.
De Hollandse Herder is in zijn voorkomen somber van uiterlijk. Qua karakter is het een zelfstandige en trouwe hond die uitstekend functioneert binnen het gezin. Zonder opleiding kan de Hollandse Herder Langhaar een vurige verdediger van huis en haard zijn.
Hollandse Herder.
De Hollandse Herder is een typisch werkhondenras. Ooit gefokt voor het hoeden van schapen en bewaken van de eigendommen van de baas, zien we de Hollandse Herder tegenwoordig als actieve huis en gezinshond en wordt hij tevens professioneel ingezet als politiehond, reddingshond, speurhond en zelfs als blindengeleidehond.
Hollandse Herder Honden rassen Honden DierenDokters.
Home Honden Honden rassen Hollandse Herder. 2 Rasgebonden ziekten. 2.1 Erfelijke ziekten. 2.2 Anatomisch gerelateerde ziekten. NHC Nederlandse Herdershonden Club is in 1898 opgericht en een van de oudste rasverenigingen in ons land. Prijs van een pup. De Hollandse Herdershond kost 500.
Hollandse herdershond Pedigree.
De Hollandse Herder is nieuwsgierig. Hij wil graag meer dan de omheinde tuin of het bekende straatje om. De ideale eigenaar moet bereid zijn om tijd en aandacht in hem te investeren en hem duidelijk leiding geven, dan heb je aan de Hollandse herder een betrouwbare en weinig eisende hond.
De Hollandse Herder NHC.
Nederlandse Herdershonden Club. De Hollandse Herder. De Hollandse Herdershond, een ras van eigen bodem. De Hollandse Herdershond is er in drie variƫteiten, de kort, lang en ruwhaar. Het is een middelgrote, middelzware hond; de reuen worden 57-62 cm en de teven 55-60 cm hoog.
Vind hollandse herder in Honden Herdershonden en Veedrijvers op Marktplaats.nl.
Mechelse herder/ Hollandse herder reu. Voor onze jonge reu, kruising mechelse herder / hollandse herder van 9 maanden zijn wij op zoek naar een nieuw baasje. De pup is aangeschaft als zijnde diensthond maar heeft hier een te lief en zacht karakter voor.
Hollandse herder Hondencentrum.
Een bekende kynoloog schreef in 1910 over de Hollandse Herder: het" meest in het uiterlijk den wolf nabijkomend" Dit klopt natuurlijk niet helemaal, maar er is wel een ander aspect waaruit blijkt dat de Hollandse Herder wel degelijk nog trekjes heeft van zijn wilde voorvader.
Actueel NHC.
De Hollandse Herder. DNA Kit bestellen. Cup bokaal competitie. Raad van Beheer Informatie. Nederlandse Herdershonden Club. Welkom op de website van de Nederlandse Herdershonden Club NHC. WIJZIGINGEN OOGONDERZOEK RUWHAREN. Het oogonderzoek volgens ECVO dat voor een Ruwhaar verplicht is als ermee gefokt wordt, is per eind september veranderd.
Hollandse Herder SZHSZH.
Rond 1900 waren de schaapskuddes grotendeels verdwenen en raakte de Hollandse Herder die functie kwijt. In de negentiende eeuw kwam het begrip ras in opkomst. De eerste rasbeschrijving van de Hollandse Herder uit 1875. Het dier werd toen nog Inlandse Herdershond genoemd.
Hollandse Herder Hollandse Herder.
Bij bepaalde lijnen zie je dat er in het verleden ingekruist is met een Mechelse herder om de hollander wat pittiger van karakter te krijgen. Hoe de hond gaat worden hangt van twee hoofdlijnen af; de vererving hoe zijn de ouders van de puppen?

Contacteer ons